Skapa en atmosfär av gemenskap och psykologisk trygghet

lära genom att göra Feb 19, 2024

Idag delar vi med oss av en tanke som inte bara handlar om att se det vackra runt omkring oss, utan också om att skapa en känsla av gemenskap och psykologisk trygghet i vardagen.

"När du ser något vackert i någon, säg det." - Ruthie Lindsay

På coachiska påminner detta citat mig om kraften i en arbetsmiljö som erkänner och uppmuntrar varandra. När alla, oavsett position, upplever sig sedda, hörda och uppskattade skapas förutsättningar för hög prestation och högt välmående - samtidigt! 

 

Skapa en önskad företagskultur 

Att uttrycka uppskattning och stöd för varandra kan verka som en enkel handling, men trots detta har jag under mina över 20 år som ledarcoach och coachtränare sett många ledare och ledningsgrupper som kämpar med att skapa den önskade företagskulturen.

När jag frågar om den idealiska företagskulturen svarar de nästan alltid: "Vi vill ha en kultur som främjar tillitsfullt samarbete och självgående team, där alla bidrar till våra gemensamma mål."

Det är en frustrerande känsla att veta vad jag egentligen vill säga men jag gör annorlunda på grund av tidsbrist, stress och andra faktorer. Genom att praktisera det vi tror på, att säga det vackra när vi ser det, kan vi skapa små och betydelsefulla förändringar i våra arbets- och samarbetsrelationer.

 

Träna på att göra skillnad
En av de mest meningsfulla aspekterna i mitt arbete är att träna individer och team att själva göra verklig skillnad i sin egen och andras utveckling. Det är inte bara en enkel process, det kräver träning och åter träning i vardagen. Våra utvecklingsprogram är utformade för att lära organisationer att lära sig, så att effekterna består även långt efter att vår insats är avslutad.

Nu när ni vet lite mer om vad jag arbetar med, låt mig vända frågan till dig - vilket är ditt aktiva och medvetna bidrag till att skapa en atmosfär av gemenskap på din arbetsplats?

 

 

Är du intresserad av att utforska konsten att skapa meningsfulla förändringar med coachkompetenser?

Då vill jag gärna prata med dig! Boka ett kostnadsfritt samtal med mig via knappen nedan. Ser fram emot ditt samtal!

Boka ditt samtal här