Det fina med att inte veta, en resa från ovetskap till medvetenhet

medvetenhet Jan 10, 2024

Idag delar jag med dig ett inspirerande citat av som fångar essensen av den kraft som kan utvecklas både när du vet vad du vill och när du är öppen för det okända. Lite längre ned i inlägget får du även tillgång till årets första utvecklande självcoachverktyg.

 

"Det finns mycket kraft i att veta vad du vill. Och det ligger lika mycket kraft i att inte veta vad du vill! - Patric Orjala

 

På coachiska tänker jag att medvetenhet är en nyckel till förändring, och att känna till dina önskemål är en del av den resan. Men vad händer när du står inför att inte riktigt vet vad du själv vill? Det är här många av oss befinner sig, och du är inte ensam.

I över 20 år som ledarcoach och coachtränare har jag mött människor som kämpar med att sätta ord på sina mål och drömmar. Det är en frustrerande känsla, men jag tror på att det finns något vackert och kraftfullt i att inte veta. Det är som att stå vid startpunkten för att utforska ditt inre och upptäcka nya möjligheter.

Övning

Jag vill nu guida dig genom en självcoachingsövning för att hjälpa dig bli kapten i ditt eget liv. Ta några minuter för dig själv, penna och papper i handen, och låt dina autentiska svar flöda fritt. Det finns inga fel, bara din unika resa.

 


 Självcoachverktyg

Välj ett område i ditt liv som du vill utforska med hjälp av dessa självcoachningssteg:

- Professionell utveckling
- Personlig utveckling
- Hälsa
- Relationer
Eller välj ett eget område i ditt liv att ha fokus på

Nu, låt oss gå igenom de sju stegen tillsammans:

Steg 1:
Skriv ned området du valt att fokusera på överst på båda dina papper.

Steg 2:
På det första pappret, skriv intuitivt ner tre saker som du absolut inte vill ha inom detta livsområde, oavsett om det redan är en del av ditt liv eller inte.

Steg 3:
Ta en stund och känn efter om dessa punkter verkligen representerar det du inte vill ha. Är du säker? Nu är du redo för nästa steg.

Steg 4a:
Lägg det första pappret bredvid det andra tomma pappret. Ta nu första punkten och svara på frågan: "I den bästa av världar, vad skulle du vilja ha istället för detta?" Måla upp din önskan som om allt vore fullt möjligt.

Steg 4b:
Gör samma sak med den andra punkten. Vad skulle du vilja ha istället?

Steg 4c:
Och nu den tredje punkten. Vad skulle vara din önskan om allt var möjligt?

Steg 5:
Ta en stund och jämför nu listan över det du inte vill ha med listan över det du vill ha. Känns det som om du får mest meningsfull energi från den ena listan? Skriv gärna ner dina tankar.

Steg 6:
Nu, med fokus på det som ger dig mest energi, fundera på ett litet "myrsteg" du kan ta idag för att närma dig det du verkligen vill ha. Skriv ner denna konkreta "lilla" handling.

Steg 7:
Baserat på denna självcoachprocess, reflektera över vad du har lärt dig om din förmåga att fokusera på det som är mest meningsfullt för dig. Skriv ned dina insikter.

 

Coachens reflektioner

"Det finns mycket kraft i att veta vad du vill. Och det ligger lika mycket kraft i att inte veta vad du vill!" - Patric Orjala

Innan vi avslutar vill jag uttrycka min djupa tacksamhet. Utan ditt inledande fokus på det du inte vill ha i ditt liv hade vi inte kunnat skapa den inspirerande listan med det du verkligen vill ha.

Vi behöver alla omfamna och ta emot den värdefulla informationen som gömmer sig när vi ställs inför det vi verkligen inte vill ha. Även när vi inte är säkra på vad vi vill, kan vi börja i guldgruvan av insikter som kommer fram när vi reflekterar över det vi absolut inte vill ha.

Den här självcoachövningen är som en pärla som kan användas om och om igen, särskilt när vi fastnar i problemfokus.

Om detta känns meningsfullt för dig, skulle jag uppskatta om du ville dela med dig av dina tankar genom att gilla, kommentera på mina socialamedier eller skicka detta blogginlägg vidare. Sharing is caring tänker jag, och vi kan tillsammans skapa en positiv våg av utveckling och meningsfullhet.

Lycka till på din självupptäcktsresa! 

Patric Orjala


Nytt år, nya möjligheter

Känner du dig redo att utforska nya möjligheter och lyfta din förmåga att coacha både dig själv och andra? Då har vi något spännande att erbjuda - vår coachutbildning!

Värt att veta:
• Internationell coachutbildning startar 5 februari (begränsat antal platser).
• Du kommer bli mästare på alla moment som finns i meningsfullhetens hjul.
• Du kommer helt enkelt själv kunna göra det möjligt för människor att själva göra en meningsfull skillnad i sin och andras utveckling.
• Sedan 2002 har vi utbildat och certifierat hundratals coacher och ledare.
• Vår utbildning uppfyller certifieringskraven hos ICI, en av världens största coachorganisationer med höga standarder inom coaching och ledarskap.


Jag fram emot att ha ett personligt samtal med dig för att säkerställa att vår coachutbildning verkligen matchar dina förväntningar och utvecklingsbehov.


Klicka här för att få mer information och ta det första steget på din utvecklingsresa.

Är du intresserad av att utforska konsten att skapa meningsfulla förändringar med coachkompetenser?

Då vill jag gärna prata med dig! Boka ett kostnadsfritt samtal med mig via knappen nedan. Ser fram emot ditt samtal!

Boka ditt samtal här